Zo kies je het juiste badgoed voor jouw figuur

Voor elke lichaamsvorm is er geschikte badkleding zodat iedereen er stralend uitziet op het strand of op vakantie. Maar hoe vind je nou dé bikini of hét badpak dat bij je figuur past? Wij bij Lingerie Daniëls helpen je graag bij je zoektocht.

Appelfiguur

Bij vrouwen met een appelfiguur zit het volume vooral rond het bovenlichaam. Ze hebben grote borsten, brede schouders, geen taille en komen het meest aan rondom de buik. Slanke benen en smalle heupen zijn ook kenmerken van een appelfiguur.

Als je een appelfiguur hebt, kun je het beste een iets grotere maat kiezen. Een iets hoger, eventueel verstevigend, broekje of badpak kan je buikje netjes verhullen. Wil je een slank makend model, kijk dan naar een badpak dat licht corrigerend is en voldoende ondersteuning geeft voor de borsten.

Rechthoekig figuur

Bij vrouwen met een recht figuurtype zijn de boven- en onderkant van het lichaam gelijk aan elkaar. De bouw is slank en atletisch, er is geen taille zichtbaar en er is weinig sprake van ronde vormen. Ook zijn de schouders en de heupen over het algemeen smal.

Liever geen bikini? Kies dan voor een badpak met een mooie uitsnede aan de voorzijde of achterkant. Kleine borsten die best wat groter mogen lijken? Een voorgevormde of push-up bikini doet wonderen. Ook ruches, printjes en horizontale strepen vergroten optisch. Met een printje of ruches in je bikini lijkt de top of broek groter, hierdoor creëer je meer taille. Draag geen effen bandeautop bij kleine borsten, want dan lijken ze juist kleiner.

Peerfiguur

Bij vrouwen met een peer figuur is de onderkant van het lichaam breder dan de bovenkant. Ze hebben een platte buik en een slanke taille, smalle schouders en brede heupen. De borsten zijn in verhouding klein en de bovenbenen, billen en dijen vol.

Probeer de aandacht van de heupen af te leiden en leg de nadruk op het bovenlichaam. Een bandeau top kan ervoor zorgen dat je lichaam meer in verhouding lijkt, een pushup bikinitop laat je borsten groter lijken. Bij brede heupen kun je het beste kiezen voor een broekje dat hoog opgesneden is en smal aan de zijkanten, zodat de heupen minder opvallen. Met een bijpassende pareo, blouse of jurkje bedek je het gedeelte van het lichaam waarop je geen aandacht wilt vestigen.

Zandloperfiguur

De zandloper is het geliefdste figuurtype. Dit komt doordat het volume bij vrouwen met dit figuur is verspreid over het hele lichaam, er is een duidelijke taille en de heupen zijn in verhouding met de schouders.

Als je een zandloper figuur hebt kies dan voor een klein bikinibroekje. Een broekje dat smal is aan de zijkanten en aan de achterkant rond naar binnen toe afloopt accentueert je mooie rondingen zonder dat ze te groot lijken. Om je borsten mooi uit te laten komen kies je voor een top die je vrouwelijke vormen accentueert, bijvoorbeeld een haltertop met beugel (eventueel push up) of een voorgevormde bandeau of triangelbikini als je boezem wat kleiner is. Een bikini of badpak met een bijpassende pareo, getailleerde blouse of aansluitend jurkje is echt iets voor een zandloper. Vermijd wijdvallende vormloze accessoires, hierin komt je figuur niet tot zijn recht. If u got it, flaunt it!

Wie nog steeds niet zeker is welke bikini of welk badpak het best bij zich past, mag altijd langskomen in de winkel voor advies op maat. We helpen je maar al te graag met je zoektocht naar het perfecte badgoed! Tot snel?

1 mei 2016

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.