Wat deed Lingerie Daniels in New York?

Een tijdje geleden trok Lingerie Daniels met 3 bevriende collega’s van andere lingeriewinkels én modejournaliste Veerle Windels naar New York, de stad die nooit slaapt. Het unieke verslag van deze unieke reis lees je hieronder, met dank aan Veerle. P.S. We zijn niet alleen lingerie gaan shoppen ;).

New York is echt wel ‘the city that never sleeps’. Het is vooral een stad waar inspiratie iedere seconde op je afkomt. Dat kan gebeuren in een chique warenhuis à la Bergdorf Goodman aan 5th Avenue, maar evengoed in een veel shabbier buurt als Brooklyn bij Roberta’s Pizza, waar iedereen zijn ‘slice’ opeet buiten, aan doodgewone houten tafeltjes. New York is een plek die verrast en waar je vooral ogen te kort komt. Wij lingeriemadammen dus ook.

Dag 1

We kwamen om inspiratie op te doen, zoveel is duidelijk. Dus trokken we de eerste dag richting Meatpacking District, in het westen van Manhattan. Daar is sinds enkele jaren The High Line geopend, een soort bovengronds park waar intussen honderdduizenden bezoekers per jaar op af komen. Je loopt er enkele meters boven de gewone Avenues en voelt je precies in een andere wereld – niet te hectisch, een soort groene oase als het ware. We gingen er een kijkje nemen in The Whitney Museum, lunchten er bij Untitled maar hadden vooral een heerlijk gevoel bij dat typisch Amerikaanse ontbijt in een zogenaamde ‘diner’ uit de jaren 1950. Winkels bezochten we die eerste dag ook, maar het was één vrouw die ons van onze sokken blies: Diane Von Furstenberg, die ons een privé-audiëntie verschafte. Een dame met lef, die in de jaren 70 de wrap dress uitvond, en meteen de lingeriespecialisten een groot plezier deed. Want onder zo’n wikkeljurk is een goeie beha van primordiaal belang!

Displaying ny11 - kopie.jpg Displaying ny1 - kopie.jpg

Dag 2

… was er ook eentje om in te kaderen. Eerst naar Grand Central Station waar we samen met de Belgische stadsgids Patrick Van Rosendaal de sfeer van weleer opsnoven, en dan eerst richting Queens met de metro om nadien met de boot naar Brooklyn te varen. Een onvergetelijke trip. Die dag nog een paar leuke lingerieconcepten gezien, onder meer Aerie, een miniketen die ons eigenlijk doet geloven dat we elke dag op Ibiza wakker worden. Een hele leuke winkelervaring die ons ideetjes gaf voor onze eigen winkel. We liepen nadien ook nog naar de Lower East Side, waar we  Orchard Corset binnen liepen. Een stokoude winkel, met navenant interieur, maar met een reputatie om u tegen te zeggen. Korsetten, slips, behaatjes en gordeltjes: zelfs Madonna is hier klant. We kregen een heel gedegen uitleg en waren in de wolken om dit adresje te leren kennen.

Displaying ny2 - kopie.jpg Displaying ny7 - kopie.jpg

Dag 3

De derde dag bracht ons uptown, eerst naar Central Park, waar we buiten ontbeten, nadien naar een fantastische mode-expo over Comme des Garçons, het modelabel van de Japanse Rei Kawakubo. Bevreemdend maar vooral een eye-opener. Het deed ons nadenken over begrippen als mooi en lelijk. En we moeten altijd bakens verzetten, niet in ons bekende wereldje blijven, maar eens durven buiten het hokje denken. Die dag lunchten we nog in SoHo, bij The Mercer Kitchen, waar Marc Jacobs dikwijls in de lobby zit. Die dag helaas niet.

New York bruiste van energie, en dat deden wij zelfs de dagen nadien nog. Al hadden we er op nauwelijks vier dagen tijd meer dan 50 kilometers bijeen gestapt. En weet je wat? We’ll be back. New York was top! 

Meer weten over Amerikaanse lingerie?

Ontdek de collectie van Heidi Klum, gewezen Victoria Secret angel.

23 september 2017

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.