Beat de bounce!

Comfortabele sportkledij? Check! Goede sportschoenen? Check! Een sportbeha?… Nog veel vrouwen dragen er geen. Omdat zo’n sportbeha ongemakkelijk zit, of er niet uitziet. Die excuses gelden niet langer! De sportbeha van vandaag is hip, comfortabel en onontbeerlijk voor sportievelingen.

Maar waarom is een sportbeha belangrijk bij het sporten?
Naast het vervelende wiebelen van je borsten tijdens het sporten hier nog een paar redenen:

Geen hangborsten

Het klinkt ongelovig maar het is echt waar: van sporten kun je hangborsten krijgen. Borsten kunnen tijdens sport er behoorlijk van langs krijgen door het heftig op en neer bewegen. Het binnenste weefsel en het huid van een borst kan hierdoor beschadigen en zijn stevigheid verliezen met hangborsten als gevolg. Een sportbeha voorkomt het heftig op en neer gaan met zo’n 75% waardoor er aanzienlijk minder beschadigingen kunnen optreden.

Brede onderband

Een beha die speciaal is ontwikkelt voor het sporten heeft een brede elastische onderband. Hierdoor sluit hij perfect aan op het lichaam zonder dat de beha kan gaan schuren of omhoog kan kruipen. Ook dit zorgt eveneens voor extra stevigheid.

Juiste materiaal
In tegenstelling tot een gewone beha, die soms heel sexy is met veel kant, ziet een sportbeha er heel degelijk uit. Deze bustehouders zijn gemaakt van materiaal wat sterk en duurzaam is, zodat ze lange tijd hun stevigheid behouden.

Meer bewegingsvrijheid
Een sportbeha biedt meer bewegingsvrijheid en zorgt ervoor dat je diep kan ademhalen zonder dat je wordt afgekneld.

Geen huidirritatie

Niet elegant maar wel functioneel: brede schouderbandjes. Bredere bandjes vangen het gewicht van de borsten veel beter op dan de sexy dunne variant. Hierdoor snijden ze ook veel minder in de huid en zakken niet zo snel af. Want niks is vervelender dan continue de bandjes op te hijsen tijdens een goeie work out. Doordat alles beter op zijn plek blijft zitten, geeft het automatisch meer steun aan de borsten.

Wat gebeurt er met je boezem bij het sporten?
Borsten bevatten geen spieren. Ze kunnen de weerslag van de bewegingen tijdens je work-out dus niet opvangen. Tijdens het sporten kan het borstweefsel zelfs onherroepelijk uitrekken, waardoor je na verloop van tijd last kunt krijgen van hangende borsten.
Bij sporten zoals hardlopen of paardrijden wordt de borst blootgesteld aan extreme belastingen – per stap beweegt de borst ca. 9 centimeter op en neer!!! Een sportbeha dragen, is dus de boodschap!

1 september 2022